Merci pour vos petits mots!

Ce blog a pour but le partage, l’échange des idées, alors n’hésitez pas à laisser un commentaire et à soumettre vos idées ! Merci pour votre participation.sign28

 

Salutare tuturor şi bine v-am găsit.🙂

Prenumele meu este Aura.  Predau  limba franceză  la gimnaziu într-o şcoală din Bucureşti. Aş vrea ca acest blog să fie util atât pentru profesori cât şi pentru elevi şi părinţi.

Cam atât, trec la fapte. Veţi afla mai multe pe parcurs.🙂

Pe curând şi vă mulţumesc pentru vizite.

4 thoughts on “Merci pour vos petits mots!

 1. Mary

  Sunteți o rază de soare pentru mine! Vă spun sincer, azi v-am descoperit întâmplător pe fostul blog – cel care m-a adus acum aici. Sunt elevă la liceu în clasa XI-a și toate cunoștiințele mele, modeste spun eu, din limba franceză se datorează anilor de gimnaziu. Vă stimez din toată inima pentru curajul și dăruința dvs. de a ‘profesa’ și în afara orelor de curs. Ce să mai, unde vocație este, se simte de prima dată.

  Încerc pe cât posibil să-mi clădesc o bază solidă pentru franceză, limbă pe care o consider foarte plăcută atât urechilor, cât și sufletului. Să știți că, cu ceea ce am citit aici, am reușit să-mi clarific unele nelămuriri în privința gramaticii.

  Mă înclin în fața dvs. Mă ambiționați enorm.

  Răspunde
  1. profaura Autor articol

   Buna Mary,

   Ma bucur ca aceste postari (ce-i drept, cam rare… din joi-n Paste) te ambitioneaza🙂
   Nu renunta sa inveti bine limba franceza. Pe langa faptul ca este „frumoasa foc”…nici nu stim cand avem nevoie de ea. Eu zic ca este tare utila.

   Răspunde
 2. Gulie Dorin

  Bonsoir,
  Je viens de trouver votre blog.C’est super! Je m’appelle Dorin et je suis professeur de français depuis 4 ans. Je cherche toujours des matériaux, des sites, des choses intéressantes pour mes élèves. J’aime les projets de collaboration avec des élèves étrangers. J’enseigne le français à des élèves de 6 à 14 ans – donc LV1. Ils aiment beaucoup le français et ils me disent que c’est la plus belle langue. Il faut impliquer les élèves dans des activités intéressantes, amusantes. J’aime être UN ENSEIGNANT DE FRANçAIS et travailler avec mes élèves qui s’impliquent dans toutes les activités que je propose. Je vous félicite pour votre travail et pour votre implication. Il faut montrer aux élèves la beauté de cette langue noble… C’est simple de dire – les élèves n’aiment pas le français, mais ils préfèrent l’anglais – et c’est dur de t’impliquer et de faire une activité attrayante pour eux…

  Răspunde
  1. profaura Autor articol

   Salut Dorin,
   Nu te contrazic, intr-adevar, este mai usor sa cauti tot felul de pretexte decat sa te pui serios pe treaba, dar trebuie sa o recunoastem si pe cealalta. Franceza nu mai este la moda, cel putin, nu ca odinioara…si asta ne ingreuneaza, intr-o oarecare masura, munca la clasa.Ce nu inteleg copiii, si uneori nici parinti, este faptul ca o limba straina intodeauna iti va fi utila, indiferent ca este la moda sau ba. Sa luam exemplul limbei ruse, ai vazut ca a revenit in forta ? Nu zic de aceasta limba slava la scoala, ci sunt foarte multi angajatori care cauta persoane vorbitoare de limba rusa.
   Cred ca fiecare limba are partile ei frumoase si urate, grele si usoare, iar copiii le percep foarte repede.

   Multumesc pentru vizita si
   …bonne continuation !

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s